Les 3 Vallées is het meest gerenommeerde en grootste skigebied ter wereld. We palmen er een volledig dorp in aan de voet van de berg: Orelle. 's Avonds hebben we er onze eigen privé-feestzaal. De après-ski gaat door op het terras aan onze residenties.

Accomodatie 7 nachten
Free drinks ALL-IN FORMULE
Studenten Eigen feestzaal
Top skigebied TOP SKIGEBIED
Picture 1
Picture 2
Picture 3

HET TRAININGSOORD

Dit jaar zakken we met z'n allen af naar het walhalla voor elke winteratleet: Orelle. Dit gebied maakt deel uit van skigebied Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld. Standaard krijg je een skipas voor Orelle - Val Thorens, die kan je uitbreiden naar een skipas voor les 3 Vallées aan €80.

De Arena

Omdat de boog van een atleet niet altijd gespannen kan staan en de overbodige grijze hersencellen (gecreëerd tijdens de wekenlange opsluiting in januari) gerust verbrand mogen worden openen we ’s avonds onze arena: een oord van vertier in’t midden van het Alpendorp waar enkel de Hoogtestage-atleten binnen mogen.

Wat? Alles gratis? Juist.

Er is dagelijks een tournée générale van 22u tot 2u 's nachts. Dit betekent dat je 's avonds dus geen enkele keer je portefeuille zal moeten bovenhalen.

Het Hello Bank-voordeel

Dankzij Hello bank is deze skireis zo voordelig. Om hiervan te profiteren moet je lid zijn of worden ('t is volledig gratis, en snel gefixt) van de meest mobiele bank ter wereld. Wil je geen Hello member worden kan je natuurlijk ook mee, maar dan betaal je een toeslag van €50 voor de reis.

Ben je Hello member? Vul je IBAN-code dan in op je profiel. Ben je nog geen Hello member? Klik dan hier om het te worden. Dit duurt slecht 3 minuutjes. Hello bank! Dé bank voor de jonge avonturier die zelden thuis is: 100% mobiel en 100% gratis.

Hello bank
Hello Bank
Arena picture 1
Arena picture 2
Arena picture 3

WINTER GAMES

Elke dag zal er een andere discipline op de trainingsagenda staan. Deze activiteiten zijn allemaal gratis en volledig vrijblijvend. Hoewel een afgetraind atletenlichaam geen kwaad kan zal hier vooral een gezonde portie sneeuwplezier centraal staan.

Reeds geplande disciplines: Big Air Challenge, WK poepslee, Zwemvliezenrun, Snowvolley, Archery Tag & Snowpong.

Archery Tag
Game picture
WK Poepslee
Game picture
Snowvolley
Game picture
Zwemvliezenrun
Game picture
Big Air Challenge
Game picture

De kleedkamers

We verblijven in de appartementen in Hameaux des eaux Orelle. Deze appartementen zijn allemaal recent gerenoveerd en bieden iets meer ruimte dan het gemiddelde appartement in de Alpen. Er zijn kamers voor 3, 4, 6 & 8 personen. Bovendien vind je hier een prachtig zwembad en saunacomplex terug waar je gratis toegang tot hebt.

Dagelijks komen onze postbodes bij je langs om je een krantje te bezorgen. Daarin staat niet alleen het weer van de dag, maar ook wat er allemaal te beleven is en nog enkele sappige roddels!

Dressing room 3
Dressing room 4
Dressing room 2
Dressing room 1
Dressing room 5

PRAKTISCH

Basisprijs: € 410

Wat is inbegrepen?
 • Verblijf van 7 nachten (zaterdagmiddag 2/2 - zaterdagmiddag 9/2)
 • ALL IN Drank elke avond van 22u-2u
 • Skipas 6d Orelle - Val Thorens, 150 km piste
 • Gratis deelname aan de winterspelen
 • Gratis shotjes tijden de après ski
 • Gratis Hoogtestage sweater
 • Hello Bank! membership
 • De Skireis van je leven!
Vervoer

We vertrekken op vrijdagavond 1 februari 2019 met de bus uit Gent, Wilrijk en Leuven. De terugbus vertrekt standaard op zaterdagochtend 9 februari 2019 10u, we zijn terug tegen zaterdagavond 23h. Er is ook een bus op zaterdagavond (voor wie een skipas neemt de laatste dag), deze is terug in 't land zondagochtend vroeg.

Specifieke richtlijnen in verband met de bagage worden gecommuniceerd per email een paar dagen voor we vertrekken richting de bergen.

De kostprijs van de bus bedraagt € 80.

Je kan uiteraard ook zelf rijden. Er is een ondergrondse parking waar jullie de wagen kunnen parkeren voor de week.

All-in drankformule

Met de all-in drankformule krijg je dagelijks vanaf 22u tot 2u 's nachts non-stop gratis bier, cocktails, wijn en frisdrank .

Elke atleet ontvangt aan het begin van de week zijn heilige graal voor de komende dagen: de Hoogtestage-beker. Deze beker kan je heel de week lang gratis laten opvullen aan onze bar. Dit prachtige souvenir neem je na afloop mee naar huis om tevens thuis uw eigen dorstjes te laven.

Inschrijven

Vanuit de kring zal je een login en wachtwoord ontvangen om je inschrijving aan te vangen. Met die gegevens zal je je kunnen inschrijven voor deze Hoogtestage.

Er zijn twee manieren om je in te schrijven: aansluiten bij een bestaand team en appartement, of een nieuw team en appartement aanmaken en deze vullen met jouw team.

Als je een nieuw appartement kiest, maak je daarvoor een wachtwoord aan en geef je dit wachtwoord door aan de mensen die je in je appartement wilt.

Als je je wilt toevoegen aan een bestaand appartement heb je daarvoor het kleedkamerwachtwoord nodig dat de eerste heeft aangemaakt.

OPGEPAST

Appartementen moeten compleet zijn binnen de 5 dagen na de eerste inschrijving, anders behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen.

Lessen

Skilessen kosten € 120 (5d/2u), en worden gegeven door officiële Franse skimonitoren van Ecole de ski Française (ESF). De lessen worden gegeven in het Engels.

Dagelijks wordt er op een specifieke plaats afgesproken.

Op de eerste lesdag wordt een verdeling op basis van niveau gemaakt. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Skiles voor gevorderden is onder voorbehoud. Indien niet genoeg mensen van dit niveau skiles vragen, worden die mensen gecontacteerd en raden we aan om ter plaatse te kijken voor privé-les.

Verzekering
We bieden de reis -& annulatieverzekering aan van Allianz (de grootste reisverzekeraar ter wereld).

Je kan hier de annulatievoorwaarden lezen, of hier de voorwaarden van de reisbijstandsverzekering.

 • +40 EUR enkel Bijstand
 • +80 EUR Annulatie & Bijstand
Uitbreiding

SKIPASSEN

De inbegrepen skipas voor Orelle-Val Thorens en haar 150 kilometer aan pistes kan uitgebreid worden naar een skipas voor Les 3 Vallées. Voor een surplus van € 80 krijg je zo'n 607 kilometer aan pistes.

ZEVENDE DAG

Voor zij die maar niet genoeg kunnen krijgen van de sneeuw bieden we de mogelijkheid aan om nog een extra dagje te skiën. Je kan voor beide skipassen een 7de dag, de laatste zaterdag, bijboeken aan respectievelijk
€ 35 en € 45. We leggen hiervoor een extra bus in op zaterdagavond, zodat iedereen het meeste uit zijn skipas kan halen!

Skimateriaal

 • Ski’s Brons €58
 • Ski’s Zilver €78
 • Ski’s Goud €98
 • Ski’s en boots Brons €68
 • Ski’s en boots Zilver €88
 • Ski’s en boots Goud €118
 • Snowboard €78
 • Snowboard en boots €99
 • Enkel boots Zilver €49
 • Enkel skiboots Goud €59
 • Goud - Zilver - Brons is de kwaliteit van het materiaal. Goud is nieuw materiaal van dit skiseizoen, Zilver is maximum 1 jaar oud (dus wordt al het tweede seizoen verhuurd) en Brons kan nog ouder zijn.

Alle lege kamers zijn weg! Dus join een bestaand team of zet je op de wachtlijst! Of stel zelf je ideale skireis samen met je vrienden via Wintersport.com! Aanraders: Val thorens en La Plagne tijden lesvrije week!

Sluit aan bij een team

Geïnteresseerd om ook mee te gaan met je vereniging op Hoogtestage?

Stuur ons een mailtje

Maak je geen deel uit van een verenging? Geen enkel probleem! Bij Route du Soleil organiseren we speciaal voor jou ook een skifestival in 2 andere gebieden waar je kunt genieten van all-in drinks, optredens op de piste (Willy Sommers, YOLOTANKER, Gunther D, … ) en 2 waanzinnige skigebieden.