De Espace Eskimo bestaat uit 5 verschillende skigebieden die samen meer dan 300km skipiste vormen. Onze uitvalsbasis is Termignon. Termignon is een normaal gezien rustig dorp dat deel uitmaakt van het groter gebied Val Cénis met in totaal 125km piste.

Accomodatie 7 nachten
Free drinks ALL-IN FORMULE
Studenten Eigen feestzaal
Top skigebied TOP SKIGEBIED
Picture 1
Picture 2
Picture 3

HET TRAININGSOORD

Groot skigebied waar je kan skiën tot 2800m hoogte. De pistes zijn hier gevarieerd genoeg om zowel beginners als gevorderden zich te laten uitleven. Wil je echt het maximum aantal kilometers vreten dan kun je kiezen voor de Eskimo uitbreiding en net zoals in Oostenrijk even gratis de Ski Express Bus nemen om andere gebieden te verkennen. Espace Eskimo is een Mekka voor freeriders.

De Arena

De boog kan niet altijd gespannen staan! Laat Hoogtestage de uitgelezen kans zijn om die grijze hersencellen -door de wekenlange opsluiting in januari- te verbranden. Daarom openen we ’s avonds onze arena: een oord van vertier in’t midden van het Alpendorp waar enkel de Hoogtestage-atleten binnen mogen.

Wat? Alles gratis? Juist.

Er is 6 nachten lang een tournée générale van 22u tot 2u 's nachts. Dit betekent dat je die avonden dus geen enkele keer je portefeuille zal moeten bovenhalen.

Het Hello Bank-voordeel

Dankzij Hello bank! is deze skireis zo voordelig. Om hiervan te profiteren moet je lid zijn of worden ('t is volledig gratis en snel gefixt) van de meest mobiele bank ter wereld. Wil je geen Hello member worden, kan je natuurlijk ook mee, maar dan betaal je een toeslag van € 50 voor de reis. Opgelet: de aanvraag om Hello member te worden moet ingediend worden voor 15 december 2019.

Ben je Hello member? Vul je IBAN-code dan in op je profiel. Ben je nog geen Hello member? Klik dan hier om het te worden. Dit duurt slecht 3 minuutjes. Hello bank! is dé bank voor de jonge avonturier die zelden thuis is: 100% mobiel en 100% gratis.

Hello bank
Hello Bank
Arena picture 1
Arena picture 2
Arena picture 3

WINTER GAMES

Elke dag zal er een andere discipline op de trainingsagenda staan. Deze activiteiten zijn allemaal gratis en volledig vrijblijvend. Hoewel een afgetraind atletenlichaam geen kwaad kan zal hier vooral een gezonde portie sneeuwplezier centraal staan.

Reeds geplande disciplines: WK Human Curling, Zwemvliezenrun, Snowvolley, Archery Tag & Snowpong.

Archery Tag
Game picture
WK Human Curling
Game picture
Capture the flag
Game picture
Zwemvliezenrun
Game picture
Big slalom
Game picture

De kleedkamers

We verblijven in residence Le Petit Mont Cenis. De appartementen van 4, 5, 6 en 8 personen liggen allemaal vlakbij elkaar in één groot complex dat vlak aan de piste ligt. 's Morgens kun je meteen de lift op en in de namiddag kun je rechtstreeks je appartement binnenskiën.

Dagelijks komen onze postbodes bij je langs om je een krantje te bezorgen. Daarin staat niet alleen het weer van de dag, maar ook wat er allemaal te beleven is en nog enkele sappige roddels!

Dressing room 3
Dressing room 4
Dressing room 2
Dressing room 1
Dressing room 5

PRAKTISCH

Basisprijs: 390€

Wat is inbegrepen?
 • Verblijf van 7 nachten (zaterdagmiddag 01/02 - zaterdagochtend 08/02)
 • ALL IN Drank elke avond van 22u-2u
 • Skipas Val Cénis voor 6 dagen (van zo t.e.m vr) - 125 km piste
 • Gratis deelname aan de winterspelen
 • Gratis shotjes tijdens de après ski
 • Gratis Hoogtestage sweater
 • Hello Bank! membership
 • De skireis van je leven!
Vervoer

We vertrekken op vrijdagavond 31 januari 2020 met de bus uit Gent en Diepenbeek.

De terugbus vertrekt standaard op zaterdagochtend 8 februari 2020 om 10u , we zijn terug tegen zaterdagavond 22u.

Voor zij die de 7-daagse skipas gekozen hebben vertrekt de terugbus zaterdagavond 8 februari om 19u en is terug zondagochtend 9 februari om 7u.

Specifieke richtlijnen in verband met de bagage worden gecommuniceerd per email een paar dagen voor we vertrekken richting de bergen.

De kostprijs voor de busrit bedraagt €80.

Je kan uiteraard ook zelf rijden. Er is ter plaatse een ondergrondse parking.

All-in drankformule

Met de all-in drankformule krijg je 6 nachten lang vanaf 22u tot 2u 's nachts non-stop gratis bier, cocktails en frisdrank .

Elke atleet ontvangt aan het begin van de week zijn heilige graal voor de komende dagen: de Hoogtestage-beker. Deze beker kan je heel de week lang gratis laten opvullen aan onze bar. Dit prachtige souvenir neem je na afloop mee naar huis om tevens thuis uw eigen dorstjes te laven.

Inschrijven

Er zijn twee manieren om je in te schrijven: aansluiten bij een bestaande kamer, of een nieuwe kamer uitkiezen en deze vullen met je vrienden.

Als je een nieuwe kamer kiest, maak je daarvoor een wachtwoord aan en geef je dit wachtwoord door aan de mensen die je in je kamer wilt.

Als je je wilt toevoegen aan een bestaande kamer heb je daarvoor het kleedkamerwachtwoord nodig dat de eerste heeft aangemaakt.

OPGEPAST

Appartementen moeten compleet zijn binnen de 5 dagen na de eerste inschrijving, anders behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er een forfait aangerekend voor de lege bedden.

Lessen

Skilessen kosten € 120 (5d/2u), en worden gegeven door officiële Franse skimonitoren van Ecole du ski Français (ESF). De lessen worden gegeven in het Engels.

Dagelijks wordt er op een specifieke plaats afgesproken.

Op de eerste lesdag wordt een verdeling op basis van niveau gemaakt. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Skiles voor gevorderden is onder voorbehoud. Indien niet genoeg mensen van dit niveau skiles vragen, worden die mensen gecontacteerd en raden we aan om ter plaatse te kijken voor privé-les.

Verzekering

We bieden de reis -& annulatieverzekering aan van Allianz (de grootste reisverzekeraar ter wereld).

Je kan hier de annulatievoorwaarden lezen, of hier de voorwaarden van de reisbijstandsverzekering.

 • € 39 enkel Bijstand
 • € 39 enkel Annulatie
 • € 69 Annulatie & Bijstand
Uitbreiding

SKIPASSEN

De inbegrepen skipas voor Val Cénis en haar 125 kilometer aan pistes kan uitgebreid worden naar een skipas voor Espace Eskimo voor een surplus van maar €25 krijg je zo'n 300 kilometer aan pistes.

ZEVENDE DAG

Voor zij die maar niet genoeg kunnen krijgen van de sneeuw bieden we de mogelijkheid aan om nog een extra dagje te skiën. Je kan voor beide skipassen een 7de dag, de laatste zaterdag, bijboeken aan respectievelijk 20€ en 30€. We leggen hiervoor een extra bus in op zaterdagavond, zodat iedereen het meeste uit zijn skipas kan halen!

Skimateriaal
 • Ski’s Brons € 58
 • Ski’s Zilver € 78
 • Ski’s Goud € 98
 • Ski’s Diamant € 128
 • Ski’s en boots Brons € 68
 • Ski’s en boots Zilver € 98
 • Ski’s en boots Goud € 118
 • Ski's en boots Diamant € 148
 • Snowboard Zilver € 78
 • Snowboard Goud € 98
 • Snowboard en boots Zilver € 99
 • Snowboard en boots Goud € 119
 • Enkel snowboard/skiboots € 45
 • Helm € 20

Diamant - Goud - Zilver - Brons is de kwaliteit van het materiaal. Diamant is splinternieuw materiaal of nieuw sinds enkele weken. Goud is maximum 1 jaar oud. Zilver is maximum 2 seizoenen gebruikt en brons is materiaal voor de absolute beginners.