De Espace Eskimo bestaat uit 5 verschillende skigebieden die samen meer dan 300km skipiste vormen. Onze uitvalsbasis is Termignon. Termignon is een normaal gezien rustig dorp dat deel uitmaakt van het groter gebied Val Cénis met in totaal 125km piste.

Accomodatie 7 nachten
Free drinks ALL-IN FORMULE
Studenten Eigen feestzaal
Top skigebied TOP SKIGEBIED
Picture 1
Picture 2
Picture 3

HET TRAININGSOORD

Groot skigebied waar je kan skiën tot 2800m hoogte. De pistes zijn hier gevarieerd genoeg om zowel beginners als gevorderden zich te laten uitleven. Wil je echt het maximum aantal kilometers vreten dan kun je kiezen voor de Eskimo uitbreiding en net zoals in Oostenrijk even gratis de Ski Express Bus nemen om andere gebieden te verkennen. Espace Eskimo is een Mekka voor freeriders.

De Arena

Omdat de boog van een atleet niet altijd gespannen kan staan en de overbodige grijze hersencellen (gecreëerd tijdens de wekenlange opsluiting in januari) gerust verbrand mogen worden openen we ’s avonds onze arena: een oord van vertier in’t midden van het Alpendorp waar enkel de Hoogtestage-atleten binnen mogen.

Wat? Alles gratis? Juist.

Er is dagelijks een tournée générale van 22u tot 2u 's nachts. Dit betekent dat je 's avonds dus geen enkele keer je portefeuille zal moeten bovenhalen.

Het Hello Bank-voordeel

Dankzij Hello bank is deze skireis zo voordelig. Om hiervan te profiteren moet je lid zijn of worden ('t is volledig gratis, en snel gefixt) van de meest mobiele bank ter wereld. Wil je geen Hello member worden kan je natuurlijk ook mee, maar dan betaal je een toeslag van €50 voor de reis.

Ben je Hello member? Vul je IBAN-code dan in op je profiel. Ben je nog geen Hello member? Klik dan hier om het te worden. Dit duurt slecht 3 minuutjes. Hello bank! Dé bank voor de jonge avonturier die zelden thuis is: 100% mobiel en 100% gratis.

Hello bank
Hello Bank
Arena picture 1
Arena picture 2
Arena picture 3

WINTER GAMES

Elke dag zal er een andere discipline op de trainingsagenda staan. Deze activiteiten zijn allemaal gratis en volledig vrijblijvend. Hoewel een afgetraind atletenlichaam geen kwaad kan zal hier vooral een gezonde portie sneeuwplezier centraal staan.

Reeds geplande disciplines: Big Air Challenge, WK poepslee, Zwemvliezenrun, Snowvolley, Archery Tag & Snowpong.

Archery Tag
Game picture
WK Poepslee
Game picture
Snowvolley
Game picture
Zwemvliezenrun
Game picture
Big Air Challenge
Game picture

De kleedkamers

We verblijven in residence Le Petit Mont Cenis. De appartementen van 4, 5,6 en 8 personen liggen allemaal vlakbij elkaar in één groot complex dat vlak aan de piste ligt. 's Morgens kun je meteen de lift op en in de namiddag kun je rechtstreeks je appartement binnenskiën.

Dagelijks komen onze postbodes bij je langs om je een krantje te bezorgen. Daarin staat niet alleen het weer van de dag, maar ook wat er allemaal te beleven is en nog enkele sappige roddels!

Dressing room 3
Dressing room 4
Dressing room 2
Dressing room 1
Dressing room 5

PRAKTISCH

Basisprijs: €390

Wat is inbegrepen?
 • Verblijf van 7 nachten (zaterdagmiddag 2/2 - zaterdagmiddag 9/2)
 • ALL IN Drank elke avond van 22u-2u
 • Skipas 6d Val Cénis, 125 km piste
 • Gratis deelname aan de winterspelen
 • Gratis shotjes tijden de après ski
 • Gratis Hoogtestage sweater
 • Hello Bank! membership
 • De skireis van je leven!
Vervoer

We vertrekken op vrijdagavond 1 februari 2019 met de bus uit Gent en Leuven. De terugbus vertrekt standaard op zaterdagochtend 9 februari 2019 , we zijn terug zaterdagavond. Er is ook een bus op zaterdagavond. (bvb voor wie een skipas neemt de laatste dag), deze is terug in't land op zondagochtend vroeg.

Specifieke richtlijnen in verband met de bagage worden gecommuniceerd per email een paar dagen voor we vertrekken richting de bergen.

De kostprijs voor de busrit bedraagt €80.

Je kan uiteraard ook zelf rijden. Er is ter plaatse een ondergrondse parking.

All-in drankformule

Met de all-in drankformule krijg je dagelijks vanaf 22u tot 2u 's nachts non-stop gratis bier, cocktails, wijn en frisdrank .

Elke atleet ontvangt aan het begin van de week zijn heilige graal voor de komende dagen: de Hoogtestage-beker. Deze beker kan je heel de week lang gratis laten opvullen aan onze bar. Dit prachtige souvenir neem je na afloop mee naar huis om tevens thuis uw eigen dorstjes te laven.

Inschrijven

Vanuit de kring zal je een login en wachtwoord ontvangen om je inschrijving aan te vangen. Met die gegevens zal je je kunnen inschrijven voor deze Hoogtestage.

Er zijn twee manieren om je in te schrijven: aansluiten bij een bestaand team en appartement, of een nieuw team en appartement aanmaken en deze vullen met jouw team.

Als je een nieuw appartement kiest, maak je daarvoor een wachtwoord aan en geef je dit wachtwoord door aan de mensen die je in je appartement wilt.

Als je je wilt toevoegen aan een bestaand appartement heb je daarvoor het kleedkamerwachtwoord nodig dat de eerste heeft aangemaakt.

OPGEPAST

Appartementen moeten compleet zijn binnen de 5 dagen na de eerste inschrijving, anders behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen.

Lessen

Skilessen kosten € 120 (5d/2u), en worden gegeven door officiële Franse skimonitoren van Ecole de ski Française (ESF). De lessen worden gegeven in het Engels.

Dagelijks wordt er op een specifieke plaats afgesproken.

Op de eerste lesdag wordt een verdeling op basis van niveau gemaakt. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Skiles voor gevorderden is onder voorbehoud. Indien niet genoeg mensen van dit niveau skiles vragen, worden die mensen gecontacteerd en raden we aan om ter plaatse te kijken voor privé-les.

Verzekering
We bieden de reis -& annulatieverzekering aan van Allianz (de grootste reisverzekeraar ter wereld).

Je kan hier de annulatievoorwaarden lezen, of hier de voorwaarden van de reisbijstandsverzekering.

 • +40 EUR enkel Bijstand
 • +80 EUR Annulatie & Bijstand
Uitbreiding

SKIPASSEN

De inbegrepen skipas voor Val Cénis en haar 125 kilometer aan pistes kan uitgebreid worden naar een skipas voor Espace Eskimo voor een surplus van maar €25 krijg je zo'n 300 kilometer aan pistes.

ZEVENDE DAG

Voor zij die maar niet genoeg kunnen krijgen van de sneeuw bieden we de mogelijkheid aan om nog een extra dagje te skiën. Je kan voor beide skipassen een 7de dag, de laatste zaterdag, bijboeken aan respectievelijk € 20 en € 30. We leggen hiervoor een extra bus in op zaterdagavond, zodat iedereen het meeste uit zijn skipas kan halen!

Skimateriaal

 • Ski’s Brons 58€
 • Ski’s Zilver 78€
 • Ski’s Goud 98€
 • Ski’s en boots Brons 68€
 • Ski’s en boots Zilver 88€
 • Ski’s en boots Goud 118€
 • Snowboard Brons 78€
 • Snowboard Zilver 98€
 • Snowboard en boots Brons 99€
 • Snowboard en boots Zilver 119€
 • Enkel boots Zilver 49€
 • Enkel boots Goud 59€
 • Goud - Zilver - Brons is de kwaliteit van het materiaal. Goud is nieuw materiaal van dit skiseizoen, Zilver is maximum 1 jaar oud (dus wordt al het tweede seizoen verhuurd) en Brons kan nog ouder zijn.

Alle lege kamers zijn weg! Dus join een bestaand team of zet je op de wachtlijst! Of stel zelf je ideale skireis samen met je vrienden via Wintersport.com! Aanraders: Val thorens en La Plagne tijden lesvrije week!

Sluit aan bij een team

Geïnteresseerd om ook mee te gaan met je vereniging op Hoogtestage?

Stuur ons een mailtje

Maak je geen deel uit van een verenging? Geen enkel probleem! Bij Route du Soleil organiseren we speciaal voor jou ook een skifestival in 2 andere gebieden waar je kunt genieten van all-in drinks, optredens op de piste (Willy Sommers, YOLOTANKER, Gunther D, … ) en 2 waanzinnige skigebieden.