Avoriaz is misschien wel het mooiste dorpje van de gehele Alpen en ligt één van de grootste skigebieden ter wereld: Les Portes du Soleil. De residenties liggen vlak aan de piste. 's Avonds hebben we er onze eigen privé-feestzaal, maar ook een aantal gezellige après-ski bars.

Accomodatie 7 nachten
Studenten Eigen feestzaal
Top skigebied TOP SKIGEBIED
Picture 1
Picture 2
Picture 3

HET TRAININGSOORD

Het grootste deel van de sportieve pistes in Avoriaz liggen boven de 2000 meter. Het merendeel van de pistes is blauw en rood, ideaal voor gevorderden en minder gevorderden. Het uitzicht op de pistes is fantastisch!

De Arena

De boog kan niet altijd gespannen staan! Op Hoogtestage in Avoriaz hebben we onze eigen feesttempel waar je met je Hoogtestagebandje gratis toegangt krijgt en drank kunt kopen aan voordelige tarieven. Ook op de piste hebben we heel wat in petto zoals bijvoorbeeld ons eigen iglo dorp en optredens aan de wereldberoemde Folie Douce.

Op vertoon van je Hoogtestage bandje...

Bij aanvang van de week ontvang je een Hoogtestage bandje. In verschillende bars en restaurants, krijg je hiermee de beste deals uit de bergen!

Het Hello Bank-voordeel

Dankzij Hello bank! is deze skireis zo voordelig. Om hiervan te profiteren moet je lid zijn of worden ('t is volledig gratis en snel gefixt) van de meest mobiele bank ter wereld. Wil je geen Hello member worden, kan je natuurlijk ook mee, maar dan betaal je een toeslag van € 50 voor de reis. Opgelet: de aanvraag om Hello member te worden moet ingediend worden voor 15 december 2019.

Ben je Hello member? Vul je IBAN-code dan in op je profiel. Ben je nog geen Hello member? Klik dan hier om het te worden. Dit duurt slecht 3 minuutjes. Hello bank! is dé bank voor de jonge avonturier die zelden thuis is: 100% mobiel en 100% gratis.

Hello bank
Hello Bank
Arena picture 1
Arena picture 2
Arena picture 3

WINTER GAMES

Elke dag zal er een andere discipline op de trainingsagenda staan. Deze activiteiten zijn allemaal gratis en volledig vrijblijvend. Hoewel een afgetraind atletenlichaam geen kwaad kan zal hier vooral een gezonde portie sneeuwplezier centraal staan.

Reeds geplande disciplines: WK Human Curling, Zwemvliezenrun, Snowvolley, Archery Tag & Snowpong.

Archery Tag
Game picture
WK Human Curling
Game picture
Capture the flag
Game picture
Zwemvliezenrun
Game picture
Big slalom
Game picture

De kleedkamers

We verblijven in de residentie Saskia Falaise. Er zijn kamers voor 4, 5, 6 & 7 personen.

Dagelijks komen onze postbodes bij je langs om je een krantje te bezorgen. Daarin staat niet alleen het weer van de dag, maar ook wat er allemaal te beleven is en nog enkele sappige roddels!

Dressing room 3
Dressing room 4
Dressing room 2
Dressing room 1
Dressing room 5

PRAKTISCH

Basisprijs: 385€

Wat is inbegrepen?
 • Verblijf van 7 nachten (zaterdagmiddag 01/02 - zaterdagmiddag 08/02)
 • Skipas Avoriaz voor 6 dagen (van zo t.e.m vr) - 75 km piste
 • Gratis deelname aan de winterspelen
 • Gratis shotjes tijdens de après ski
 • Gratis Hoogtestage sweater
 • Hello Bank! membership
 • De Skireis van je leven!
Vervoer

We vertrekken op vrijdagavond 31 januari 2020 met de bus uit Kortrijk of Gent.

De terugbus vertrekt standaard op zaterdagochtend 8 februari 2020 om 10u, we zijn terug tegen zaterdagavond 23h.

Voor zij die de 7-daagse skipas gekozen hebben vertrekt de terugbus zaterdagavond 8 februari om 19u en is terug zondagochtend 9 februari om 7u.

Specifieke richtlijnen in verband met de bagage worden gecommuniceerd per email een paar dagen voor we vertrekken richting de bergen.

De kostprijs van de bus bedraagt 80€.

Je kan uiteraard ook zelf rijden. Er is een ondergrondse parking waar jullie de wagen kunnen parkeren voor de week.

Inschrijven

Er zijn twee manieren om je in te schrijven: aansluiten bij een bestaande kamer, of een nieuwe kamer uitkiezen en deze vullen met je vrienden.

Als je een nieuwe kamer kiest, maak je daarvoor een wachtwoord aan en geef je dit wachtwoord door aan de mensen die je in je kamer wilt.

Als je je wilt toevoegen aan een bestaande kamer heb je daarvoor het kleedkamerwachtwoord nodig dat de eerste heeft aangemaakt.

OPGEPAST

Appartementen moeten compleet zijn binnen de 5 dagen na de eerste inschrijving, anders behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er een forfait aangerekend voor de lege bedden.

Lessen

Skilessen kosten 120€ (5d/2u), en worden gegeven door officiële Franse skimonitoren van Ecole de ski Française (ESF). De lessen worden gegeven in het Engels.

Dagelijks wordt er op een specifieke plaats afgesproken.

Op de eerste lesdag wordt een verdeling op basis van niveau gemaakt. Elke groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Skiles voor gevorderden is onder voorbehoud. Indien niet genoeg mensen van dit niveau skiles vragen, worden die mensen gecontacteerd en raden we aan om ter plaatse te kijken voor privé-les.

Verzekering

We bieden de reis -& annulatieverzekering aan van Allianz (de grootste reisverzekeraar ter wereld).

Je kan hier de annulatievoorwaarden lezen, of hier de voorwaarden van de reisbijstandsverzekering.

 • € 39 enkel Bijstand
 • € 39 enkel Annulatie
 • € 69 Annulatie & Bijstand
Uitbreiding

SKIPASSEN

De inbegrepen skipas voor Avoriaz en haar 75 kilometer aan pistes kan uitgebreid worden naar een skipas voor Portes du Soleil voor een surplus van €25 krijg je zo'n 600 kilometer aan pistes. Je kan zelf skiën tot in Zwitserland!

ZEVENDE DAG

Voor zij die maar niet genoeg kunnen krijgen van de sneeuw bieden we de mogelijkheid aan om nog een extra dagje te skiën. Je kan voor beide skipassen een 7de dag, de laatste zaterdag, bijboeken aan respectievelijk 45€ en 65€. We leggen hiervoor een extra bus in op zaterdagavond, zodat iedereen het meeste uit zijn skipas kan halen!

Skimateriaal
 • Ski’s Brons € 58
 • Ski’s Zilver € 78
 • Ski’s Goud € 98
 • Ski’s Diamant € 128
 • Ski’s en boots Brons € 68
 • Ski’s en boots Zilver € 98
 • Ski’s en boots Goud € 118
 • Ski's en boots Diamant € 148
 • Snowboard Zilver € 78
 • Snowboard Goud € 98
 • Snowboard en boots Zilver € 99
 • Snowboard en boots Goud € 119
 • Enkel snowboard/skiboots € 45
 • Helm € 20

Diamant - Goud - Zilver - Brons is de kwaliteit van het materiaal. Diamant is splinternieuw materiaal of nieuw sinds enkele weken. Goud is maximum 1 jaar oud. Zilver is maximum 2 seizoenen gebruikt en brons is materiaal voor de absolute beginners.