fbpx
EXCLUSIEVE STUDENTENVERENIGING

Jouw Hoogtestage avontuur start in:

dagen
uren
min
sec

LES MENUIRES – LES 3 VALLÉES

Les Menuires: jouw toegangspoort tot Les 3 Vallées, het grootste en meest iconische skigebied ter wereld! Met maar liefst 600 km aan fantastisch geprepareerde pistes, biedt dit skimekka voor iedere skiër en snowboarder de ultieme ervaring. Of je nu gaat voor spannende zwarte pistes, relaxte blauwe afdalingen, of het avontuur van off-piste; in Les Menuires vind je altijd wat je zoekt.

We nemen het volledige dorp Les Menuires over, gelegen in de adembenemende Belleville-vallei, samen met Val Thorens en Saint Martin de Belleville. We verblijven in het bruisende centrum. En na een dag vol sneeuwpret is het feest nog lang niet voorbij! Met onze exclusieve party arena kun je samen met je vrienden genieten van de ultieme après-ski belevenis.

Klaar om het beste van skiën en feesten te ervaren in Les Menuires? Dit is dé plek waar we samen onvergetelijke herinneringen gaan maken!

LES MENUIRES

Les Menuires, Val Thorens, Belleville en Courchevel vormen o.a. het prachtige Les 3 Vallées. Met zijn 600km piste het ideale gebied voor de echte kilometer-vreter! Juist omdat het zo gigantisch groot is, zorgt dit skigebied voor een afwisselend aanbod met pistes voor elk niveau.

Download map
    Pistes
  • 160 km totaal aantal pistes
  • 27 km groene pistes
  • 63 km blauwe pistes
  • 53 km rode pistes
  • 17 km zwarte pistes
    Liften
  • 5 t-bar liften
  • 13 stoeltjesliften
  • 8 gondels
    Hoogtes
  • 3226 m hoogste piek
  • 1250 m laagste punt
  • 1800 m dorpsniveau

⟡ WINTERGAMES ⟡

Elke dag staat er een nieuwe, spannende discipline op het trainingsprogramma. Het mooiste?
Alles is gratis en vrijblijvend. Of je nu werkt aan dat strakke atletenlichaam of gewoon wilt genieten van een flinke dosis sneeuwplezier, er is voor ieder wat wils!

Het Hoogtestage Pakket

Klaar voor een epische skireis vol avontuur en gezelligheid?

⛷️ Ontdek hier hoe de reis eruit ziet!

Inclusief

  • 7 overnachtingen in een appartement*
  • 6-daagse skipas Les Menuires
  • Gratis deelname aan de wintergames
  • Dagelijkse après-ski
  • Toegang tot eigen party arena
  • 24/7 Support door onze Hoogtestage-crew
  • De skireis van je leven!
  • Hello-Bank! Membership**

*exclusief toeristentaks €3/dag.
** zie hieronder: Hello Bank! Deal

OPTIONEEL

*Een volledig overzicht van de prijzen vind je terug in de bookingform of bij de FAQ.

Hello bank!-deal:
€50 korting

Hello bank! stuurt je voor een zacht prijsje op skivakantie.

Hello bank! members genieten namelijk een korting van € 50!

Je bent nog geen Hello bank! klant? Word gratis klant, vul je IBAN voor 04/01/25 in op je persoonlijke profiel en geniet van de € 50 korting.

Sluit je hier gratis aan en geniet mee van het voordeel.

Hoogtestage:
legendarische en onvergetelijke momenten op én naast de piste!

DE KLEEDKAMERS

De mooie residenties liggen in het centrum van Les Menuires; hierdoor ben je overal snel bij. Of je nu naar winkels, bars of de pistes wilt; alles ligt op loopafstand van je appartement.

 

🗞️  JE HEBT POST! 🗞️

Dagelijks komt onze Service du Soleil langs op kleedkamerronde, speciaal om hoogstpersoonlijk de Journal du Soleil uit te delen! Hierin vind je de spannendste roddels van de afgelopen 24u en het trainingsschema van de volgende dag.

GOOD TO KNOW

Wanneer valt Hoogtestage?

Hoogtestage valt elk jaar tijdens de lesvrije week.
In 2025 trekken we dus van 1 tot 8 februari naar Les Menuires!

De bussen vertrekken op vrijdagavond 31 januari 2025. Meer info kan je terugvinden bij FAQ.

Hoe kan ik inschrijven?

De inschrijvingen voor Hoogtestage Les Menuires zijn geopend en verlopen online via het platform van Hoogtestage in samenwerking met het praesidium. Elke deelnemer zal zijn/haar specifieke opties kunnen kiezen.

Welke studentenverenigingen gaan er mee?

Dit jaar gaat EKONOMIKA exclusief mee naar Hoogtestage Les Menuires

 

Ben je niet aangesloten bij EKONOMIKA, dan kan je niet inschrijven voor Hoogtestage Les Menuires. Neem zeker eens een kijkje op:

Snowbreak, Sneeuwstorm of Hoogtestage Avoriaz.

FAQ

Transport 🚌

🚍 BUS

⬆ Vertrek
Maak je klaar voor een onvergetelijke skitrip! We vertrekken op vrijdagavond 31 januari 2025 (exacte tijd volgt later). Voor je het zelf beseft, kan je zaterdagochtend genieten van de frisse berglucht!

⬇ Terugkomst
We vertrekken relaxed terug op zaterdagochtend 8 februari 2025 en zijn dezelfde avond rond 23u00 terug in België.

📍 Opstapplaats:

  • Leuven

🎒 Bagagetips & Tricks
Deze ontvang je een paar dagen voor vertrek via email. Zo ben je helemaal klaar om de bergen te trotseren!

💸 Kostprijs

Tijdens het boeken is de busoptie automatisch geselecteerd, waardoor de prijs die je ziet bij het inschrijven, inclusief busvervoer is.

Kies je liever voor eigen vervoer? Dan kun je deze optie aanduiden tijdens het inschrijven en ontvang je €130,- korting.

🚗 Zelf rijden?
Geen probleem! Er is een parkeerplaats beschikbaar waar je jouw auto de hele week veilig kunt laten staan. Meer info en prijzen kan je hier terugvinden.

*onder voorbehoud

Inschrijven 🚀

Er zijn twee opties om je in te schrijven: je kunt je aansluiten bij een bestaande kamer of een nieuwe kamer selecteren en deze vullen met je eigen vrienden.

  1. Kies je voor een nieuwe kamer, dan maak je een wachtwoord aan en deel je dit met degenen die je wilt uitnodigen in je kamer.
  2. Wil je je toevoegen aan een bestaande kamer, dan heb je het wachtwoord van die kamer nodig. Dit wachtwoord is aangemaakt door de teamleider (de persoon die als eerste heeft geboekt).

LET OP

Appartementen moeten binnen 5 dagen na de eerste inschrijving volledig gevuld zijn. Zo niet, dan behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen. Als dat niet mogelijk is, wordt er een toeslag gerekend voor de lege bedden.

De toeslag voor een leeg bed bedraagt €250.

Lessen ⛷️

Wil je je ski- en snowboardvaardigheden naar een hoger niveau tillen?

Dan ben je hier aan het juiste adres voor alle praktische info! De ski- en snowboardlessen worden verzorgd door ervaren, officiële Franse skimonitoren. De lessen worden in het Engels gegeven, zodat je zonder zorgen kunt leren in een taal die je begrijpt.

Elke dag verzamelen ze op een vaste locatie en op de eerste lesdag zorgen ze voor een indeling op basis van je niveau.

Voor gevorderden zijn de lessen onder voorbehoud, afhankelijk van het aantal deelnemers. Mocht er niet genoeg animo zijn, dan adviseren we privé-lessen te overwegen voor een meer persoonlijke aanpak.

Let op, je boekt de lessen rechtstreeks via de erkende skischool ESF, waardoor je zelf flexibel kunt bepalen hoeveel lessen je wilt volgen en welk niveau het beste bij je past. Zo haal je het maximale uit je skireis!

Verzekering 📜

Als student wil je onbezorgd kunnen reizen, toch?

Met onze reisbijstandsverzekering van Europ Assistance ben je volledig gedekt voor onverwachte kosten bij pech of een ongeluk. Zo kun je met een gerust hart op pad, zonder je zorgen te maken over wat er mis kan gaan.

  • Europ Assistance Reisbijstandsverzekering €49

Wil je geen enkel risico nemen?
Kies dan voor een annuleringsverzekering.

  • annuleringsverzekering €59

Check hier voor de annuleringsvoorwaarden.

Uitbreiding skipas 🚠

Ben je klaar voor de ultieme ski-ervaring?
Met de inbegrepen skipas voor Les Menuires heb je al toegang tot 160 kilometer aan pistes.

Maar waarom daar stoppen?
Voor slechts €99 extra upgrade je naar Les 3 Vallées waarmee je maar liefst 600 kilometer aan pistes kunt verkennen! Meer sneeuw en meer avontuur!

Skimateriaal 🎿

Had je graag nog ski- of snowboardmateriaal gehuurd via ons, dan kan je deze tijdens jouw inschrijving nog bijboeken. Dit is tot 30% goedkoper dan wanneer je dit zelf ter plaatse regelt. Hier alvast een overzicht van de verschillende categorieën.

Enkel ski’s:

  • Discovery € 95
  • Sensation € 115
  • Excellence € 135

Ski’s en boots:

  • Bronze € 95
  • Discovery € 125
  • Sensation € 145
  • Excellence € 165

Enkel snowboard:

  • Discovery € 85
  • Sensation € 115

Snowboard en boots:

  • Discovery € 125
  • Sensation € 145

Enkel boots:

  • Enkel ski- of snowboots € 55

Eigen materiaal:

  • Eigen materiaal op de bus € 15

Helm:

  • Een helm kan gehuurd worden voor €19/week
Après-ski 🍻

Na een dag vol adrenaline op de pistes is het tijd om helemaal los te gaan met een welverdiende après-ski! We maken er een knalfeest van, zowel op als naast de piste, waarbij we onze spieren én ons uithoudingsvermogen tot het uiterste testen. Bereid je voor op onvergetelijke avonden waar we samenwerken met de beste après-ski bars, zoals de legendarische La Folie Douce.

Hoogtestage Feestarena 🥳

Voor de die-hard studenten die niet genoeg kunnen krijgen, zetten we het feest voort in één van de bekendste clubs in Les Menuires! Deze plek is beroemd en berucht, van de Alpen tot in de Pyreneeën, en bieden jou de ultieme party-ervaring in de bergen die je nooit zult vergeten!

Popup content